Noorderlicht in Finland zien

Noorderlicht in Finland zien? Finland is een van de landen waar het noorderlicht bij het dagelijks leven hoort. Mits het weer een beetje meezit is de ligging van Finland, en met name Fins Lapland goed. Het gebied wordt ruim bestreken door de cirkel waar het noorderlicht goed zichtbaar is.

Noorderlicht Finland

Noorderlicht vakantie naar Finland boeken? Het noorderlichttoerisme in Finland is in de laatste jaren geprofessionaliseerd. Daarmee is het ook een stuk goedkoper geworden. Een aantal reisorganisaties heeft zich gespecialiseerd in reizen naar het hoge noorden. Die vindt u in dit overzicht of bekijk direct hier onze nummer 1 noorderlicht reisorganisatie.

Waar in Finland het noorderlicht zien?

Finland is al jarenlang een van de Europese hotspots voor noorderlichttours. Desondanks is Finland geen heel toeristisch land. Hoewel het klimaat en het landschap zich prima lenen voor wintersport valt het met het jaarlijkse skitoerisme in Finland erg mee. Noorderlichtspotters van buitenaf kunnen rekenen op een authentiek ontvangst met oprechte en deskundigeaandacht.

De beste poollicht gebieden in Finland? Fins Lapland staat met stip bovenaande top locaties. Ongerepte natuur en prachtige besneeuwde bossen vormen de perfecte sfeer om bij een wolkloze hemel op jacht te gaan naar het noorderlicht. En de Samen, (de lokale bevolking, Lappen vinden ze een beledigende term) zijn experts in het vinden van de beste plekken.

noorderlicht finland

Tip: Controleer voor u boekt of er in de periode van uw vakantie geen volle maan staat. Een volle maan kan de hemel net genoeg verlichten om in de waarneembaarheid van de aurora te storen.

Noorderlicht excursies in Fins Lapland

Er zijn in Finland meerdere bureaus die excursies organiseren waarbij het noorderlicht gezocht wordt. Onze touroperators zijn in elk geval uitgezocht op dat zij deze tours in hun pakket hebben opgenomen, onder eigen begeleiding of in samenwerking met de lokale bevolking. Anders dan op andere bestemmingen waar van bustours worden georganiseerd zijn de noorderlicht tochten in Finland wandelend. Of per goed Fins gebruik met het favoriete vervoermiddel van de Finnen: de sneeuwscooter. In de meeste gevallen krijgt u een eigen sneeuwscooter toegewezen om zelf te besturen.

sneeuwscooter noorderlicht finland

Deze tours zijn vaak in combinatie met een intiem kampvuur. Tijdens een nachtelijke picknick hoort u onder het genot van een vers geroosterd worstje de mysterieuze oude Finse volksverhalen over het noorderlicht. Zo beschouwden de Samen het noorderlicht een door de goden aan hun gegunde compensatie voor de afwezigheid van de zon
tijdens de winterperiode. De Samen waren in vroeger tijden op hun hoede voor dit in hun ogen bovennatuurlijke verschijnsel. Fluiten, zwaaien met een zakdoek of lawaai van bellen zouden de aandacht van het licht trekken waarna het de zich misdragende arme ziel zou aanvallen.

Wanneer in Finland Noorderlicht?

Ook voor Finland geldt de tijdsspanne die eigenlijk voor heel Scandinavië geldt: Van september tot april. Weten of er noorderlicht is voorspeld in de periode van uw vakantie? Vanaf 1 september kunt u gebruik maken van de noorderlicht voorspeller voor Finland.

Finland vakantie

Het poollicht zien op vakantie in Finland? De kans dat u het noorderlicht vanaf uw sneeuwscooter ziet op een avontuurlijke outdooravond in Finland is groot. Talloze op het noorderlicht gerichten arrangementen zijn als vakantiepakket te boeken. Bij deze paketten draait alles om avontuur, romantiek, natuur en de jacht op het poollicht. De goedkoopste reis naar het noorderlicht in Finland? Vergelijk direct de voordeligste aanbiedingen.