Noorderlicht in Rusland

Het noorderlicht in Rusland bewonderen? Ook in Noord-Rusland is het noorderlicht te zien. Bij een heldere hemel is het in de buurt van een stad als Moermansk, waar het in december zo goed als 24 uur donker is, zichtbaar. In Moermansk zelf niet, want ja, die lichtvervuiling. Met teveel omgevingslicht is het noorderlicht immers moeilijk te zien.

Noorderlicht in Rusland

Hoewel het noorderlicht zien in Rusland mogelijk is gaan er weinig reizen heen. In heel ScandinaviĆ«, Ijsland, Canada en zelfs Groenland is het toerisme exponentieel toegenomen. Zo ook het noorderlichttoerisme met lokale gespecialiseerde gidsen. In Rusland is dat op z’n zachtst gezegd iets minder. Voor een bescheiden budget toch het noorderlicht zien? Raadpleeg het overzicht reisorganisaties of bekijk direct hier onze #1 noorderlicht touroperator.

Waar in Rusland is noorderlicht zichtbaar?

In het uiterste noorden van Rusland is de aurora in de winter te zien. Een (trein)reis naar Moermansk kan in zo’n geval een interessante trip opleveren. Zo wordt het poollicht van tijd tot tijd waargenomen door reizigers met de Trans SiberiĆ« Express. Op een rondreis door Rusland is dit voor de reiziger een leuke bonus. Speciaal voor het noorderlicht naar Rusland? Dit bevelen we niet aan. Niet dat er iets mis is met Rusland, er wordt simpelweg te weinig georganiseerd in de omgeving, zeker ten aan zien van het noorderlicht, om een complete reis te rechtvaardigen. Draait het u vooral om het aanschouwen van het noorderlicht? Bekijk dan in ons voorbereidingsartikel noorderlichtreizen in welke landen het noorderlicht nog meer zichtbaar is.

noorderlicht rusland

Vakantie Rusland

Uw vakantie in Rusland vieren? Sightseeing in Moskou, dineren in Sint Petersburg, het Rode Plein en het Kremlin bezichtigen? Mocht u toch graag in Rusland uw vakantie doorbrengen dan is Djoser de aangewezen reisorganisator. Met verschillende rondreizen door Rusland tot aan Japan, tot Mongoliƫ over de hele lengte van Rusland staat Djoser met stip op nummer een qua Rusland reizen.

Toch graag het noorderlicht bewonderen? Gebruik voor de voordeligste noorderlicht aanbiedingen de vergelijkpagina noorderlichtreizen.