Noorderlicht noorwegen

Het noorderlicht zien in Noorwegen? We kunnen wel stellen dat als het aankomt op het noorderlicht Noorwegen een van de beste locaties is. Zo niet dé beste om het noorderlicht te aanschouwen. Voor de goedkoopste reizen naar het noorderlicht raadpleeg ons overzicht noorderlicht touroperators of ga meteen hier naar onze top noorderlicht reisorganisatie.

Noorderlicht Noorwegen

In de koude poolstreken van het hoge noorden ligt het winterkoninkrijk dat door de eeuwen heen de thuisbasis is van trollen, winterkoningen, Odin en Freya. Voor de Noorse kusten zwemmen machtige walvissen en in de dichte bossen heersen de beren, elanden en rendieren. Het noorderlicht geeft dit op zichzelf al sprookjesachtige gebied een extra spirituele glans. Voor de Vikingen was de Aurora Borealis een teken dat de Walkuren in aantocht waren. Zij bepaalden welke krijgers zouden sterven op het slagveld en naar het Walhalla mochten.

noorderlicht noorwegen

Inmiddels is het poollicht wetenschappelijk verklaard. Voor de Noorse bevolking, met name in Noord Noorwegen, maakt in Noorwegen noorderlicht deel uit van het dagelijks leven en is van grote waarde in de anders donkere nachten in de ongerepte natuur.

Noorderlicht Tromsø

Dat voor het noorderlicht Noorwegen een van de beste plaatsen is moge duidelijk zijn. Maar wáár in Noorwegen? Van september tot april zijn de nachten in Scandinavie donker genoeg om het goed te kunnen zien. De aurora op de Lofoten eilanden is dezelfde als het Tromsø noorderlicht of dat in Ijsland of Finland. De populairste bestemming in Noorwegen? Tromsø! Deze stad in het Noorden van Noorwegen wordt wel gezien als de thuisbasis van het Noorderlicht. De bijnaam van Tromsø? Het Parijs van het Noorden. Sprekend voor de romantiek van Tromsø waar alles draait om het noorderlicht toerisme. 300 kilometer in de poolcirkel biedt Tromsø talloze noorderlicht excursies. Vanuit uw hotel kunt op pad met ervaren noorderlichtspotters die u de beste plaatsen aanwijzen. Het liefst een eind van de bewoonde wereld in de open natuur. Per auto, per hondenslee, per sneeuwscooter of gewoon in een intieme wandeling. Rooster een worstje boven een kampvuur en geniet van de mysterieus kleurende hemel wanneer de wolken uitblijven en ruimte geven voor het noorderlicht. Meer over het noorderlicht Tromsø.

Noorderlicht Lofoten

Ook op de eilandengroep de Lofoten is het noorderlicht een factor van betekenis. Zo is er het Polar Light Centre in Laukvik waar u kunt overnachten in een inpandig appartement. Tevens zijn er campings in de buurt van het Polar Light Centre. In Laukvik is een webcam gestationeerd om online het noorderlicht te bekijken tussen 22:00 en 8:00. Mits in het seizoen en bij een heldere hemel uiteraard. Deze webcam staat gericht op Vesteralen. In Vesteralen zijn geregeld walvissen zichtbaar en ook de Hurtigruten vaart er langs.

spitsbergen noorderlicht

Hurtigruten noorderlicht cruise noorwegen

Hurtigruten is een rederij wiens schepen al meer dan een eeuw Zuid en Noord Noorwegen met elkaar verbinden. Met vrachtschepen, maar ook met passagiers cruises. Talloze kleine havens en vissersdorpjes worden bezichtigd en gedurende de reis (gemiddeld 12 dagen) krijgt u nacht na nacht de kans het noorderlicht te zien. Overdag ziet u tussen de ongerepte ruige natuur van de poolcirkel orka’s en walvissen tegen de achtergrond van soms wel 1200 meter hoge bergtoppen die recht uit zee lijken te komen. ‘s Nachts liever slapen? Aan boord is een speciale wekservice die u wekt wanneer het noorderlicht zichtbaar is. Opstappen in Bergen vaart u in zo’n 12 dagen op en neer over de Noordkaap naar Kirkenes aan de Russische grens over het noordelijkste puntje van de Europese Unie.

Noorderlicht Spitsbergen

Vanuit noorwegen is het mogelijk om richting Spitsbergen te gaan. Vanuit Tromso gaan vluchten naar Spitsbergen. Vluchten Amsterdam Tromsø Spitsbergen.

Noorderlicht reizen goedkoop

Buiten noorwegen kunt u het noorderlicht ook bewonderen in Ijsland, Finland, Zweden, Lapland, Canada en Alaska. Tip: Controleer voor u boekt of in de door u gewenste periode geen volle maanstaat, dit kan de zichtbaarheid van het noorderlicht bederven. Gebruik voor het totaal overzicht van de noorderlichtbestemmingen onze vergelijkpagina’s noorderlichtreizen.

noorwegen-reizen-noorderlicht-banner