Noorderlicht zien in Lapland

Noorderlicht Lapland

Het noorderlicht zien in Lapland? Lapland is zo’n beetje dé streek in
Scandinavie waar het noorderlicht het allerbest zichtbaar is. Uiteraard
afhankelijk van de weersomstandigheden die een beetje mee moeten werken. Is dat het geval dan is de ligging van Lapland in de poolcirkel ideaal voor het noorderlicht.

Noorderlicht zien in Lapland

Een reis maken naar het noorderlicht in Lapland? De laatste jaren zijn er
steeds meer noorderlichttours in opkomst. Met het professionaliseren van de reisorganisaties er naartoe zijn poollichtreizen ook een stuk
voordeliger geworden. Een aantal reisbureaus legt zich speciaal toe op het organiseren van reizen naar de Scandinavische gebieden bij de poolcirkel. Deze kunt u vinden in ons overzicht reisaanbieders of bekijk meteen hier onze nr 1 noorderlicht reisoperator.

Waar in Lapland is noorderlicht zichtbaar?

Lapland is al sinds jaar en dag een van de top locaties voor wie het
poollicht wil aanschouwen. Desondanks is het geen heel toeristisch
gebied geworden. De omgeving en de weersomstandigheden zijn zeer geschikt voor wintersport en dan met name langlaufen. Niettemin is Lapland ten opzichte van de gangbare wintersportplaatsen vrij rustig gebleven. Reizigers die het noorderlicht willen zien wacht in Lapland een unieke belevenis in authentieke Laplandse sfeer.

noorderlicht lapland

Tip: Bekijk van te voren of tijdens uw verblijf geen volle maan staat. Een volle maan kan namelijk voor genoeg licht zorgen om de waarneembaarheid van het licht te verstoren. Enige bewolking is niet altijd lang van te voren te voorspellen maar de factor ‘ maan’ kunt u uitsluiten.

Reisadvies regio Lapland

De beste regio in Lapland? Lapland is een land van vele meren, bos en
moeras. Zelfstandig reizen in Lapland is vanwege de omgeving eigenlijk
niet aan te bevelen. Is het zo gevaarlijk in Lapland? Nee, maar de
eindeloze besneeuwde vlaktes zijn verraderlijk en het is gemakkelijk om
hier te verdwalen. Het overige landschap is divers en biedt zodoende
weinig herkenningspunten voor mensen die in het gebied niet bekend zijn. Een nachtelijke wandeling bij winterse temperaturen van meer dan 10 graden onder nul (soms wel -30!) kan dan een onaangename ervaring worden. Het heuvelachtige gebied van het deel van Lapland in het noorden van Noorwegen is ook gewoon gevaarlijk. In de sneeuw in het donker als onervaren toerist een berg op wandelen raden we sterk af.

Conclusie: Reist u volgens eigen planning naar de poollicht gebieden in
Lapland? Regel dan een gids. Of boek een arrangement of een losse excursie waarmee u met een groep er op uit gaat. Daarmee vergroot u niet alleen uw kansen op een goede noorderlicht ervaring (de locals zijn natuurlijk experts in het vinden van de juiste plekken) maar heeft u bovenal uw veiligheid zeker gesteld. Zo vindt u de mooiste plekjes waar u op eigen houtje niet, of niet veilig genoeg, zou kunnen komen. Maak van veiligheid en organisatie vooraf even prioriteit en beleef een onvergetelijke ervaring in Lapland.

Wanneer in Lapland noorderlicht

Wat voor alle Scandinavische landen geldt, geldt uiteraard ook voor
Lapland: De noorderlicht periode loopt van september tot april. Wilt u
weten of er in de periode van uw verblijf noorderlicht voorspeld is? Vanaf
1 september kunt u de noorderlicht voorspeller gebruiken.

Vakantie Lapland

In Lapland zijn verschillende reisoperators actief met diverse
arrangementen. Een populaire bestemming voor noorderlichtreizen in Lapland is Kuusamo. Tot de mogelijkheden behoren onder andere nachtelijke noorderlichttours. Hierbij gaat u, naar goed gebruik in Lapland, per sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht. In de regel mag u de sneeuwscooter zelf besturen. Alternatieven zijn tochten met een husky slee of gewoon een knusse wandeling door de besneeuwde natuur. Vanuit uw verblijf dat vaak direct naast de piste ligt gaat u laat in de avond op zoek naar het noorderlicht.

sledehonden noorderlicht noorwegen

Noorderlicht husky tocht Lapland

In Lapland is de husky slee een natuurlijke traditionele vorm om de enorme winterse wildernis te verkennen. Vier tot zes Siberische husky’s of Alaska Malamute’s vormen uw team van sledehonden terwijl u met een kleine groep op excursie gaat in de besneeuwde woestenij van Lapland.

Het poollicht aanschouwen op een vakantie in Lapland? De kans dat u tijdens een intieme tocht door nachtelijk Lapland het poollicht gaat zien is groot. Er zijn dan ook vele verschillende arrangementen naar de verschillende delen van Lapland te boeken. Deze reizen staan in het teken van ontdekken, beleven, romantiek, natuur en niet te vergeten het spotten van de aurora. Goedkoopste reizen naar het noorderlicht in Lapland bekijken? Vergelijk de voordeligste aanbiedingen.