Noorderlicht zien in Zweden

Noorderlicht in Zweden zien? In de Scandinavische gebieden is het noorderlicht goed zichtbaar. Zo dus ook in Zweden. Als het weer u gunstig gestemd is (weinig bewolking, geen volle maan) is de geografische ligging van Zweden en dan met name Zweeds Lapland erg goed. Het noorderlicht zorgt in de zone bij de poolcirkel regelmatig voor spectaculaire nachtelijke lichtshows.

Noorderlicht Zweden

Heeft u belangstelling voor een vakantie naar het noorderlicht in Zweden? Noorderlichtreizen zijn er de laatste jaren steeds meer. Hoewel voor namelijk naar Noorwegen, Finland en Ijsland zijn er af en toe ook reizen naar Zweeds Lapland in Zweden. Gebruik voor voordelige noorderlichtreizen ons reisorganisaties overzicht of bekijk hier onze nr 1 noorderlicht reisoperator.

Waar in Zweden het noorderlicht zien?

De frequentie waarmee Zweeds Lapland in het uiterste noorden van Zweden het noorderlicht te zien krijgt is groot. Zo groot dat medewerkers van bergstation Abisko bijna garanderen dat als u tenminste 3 nachten logeert u minimaal 1 keer op het noorderlicht wordt getrakteerd. Dit is ook meteen de beste plek in Zweden. Een alternatief is vanuit Kiruna. Daar kunt u desgewenst ook overnachten in het romantische ijshotel.

noorderlicht zweden

Noorderlicht en Ijshotel in Zweden

In het uiterste noorden van Zweden, zo’n 200 kilometer in de poolcirkel wordt jaarlijks een compleet hotel gebouwd uit ijs. Exacte locatie? Het kleine dorpje Jukkasjarvi. Jaarlijks wordt aan het begin van de winter in November begonnen met de bouw van het ijshotel. Dit gebeurt met behulp van verschillende kunstenaars. Zij creeeren de prachtige ijssculpturen en versieringen van de ijzige kamers en suites.

Ijshotel van 2000 ton ijs

Elk jaar wordt uit 2000 ton ijs het hotel opnieuw gebouwd. Het sprookjesachtig aandoende complex is voorzien van een romantische ijsbar en zelfs een kapel waar u desgewenst uw huwelijk kunt laten voltrekken.
Het volledige interieur van het hotel is uit ijs en sneeuw gehouwen. Tafels, stoelen bedden. Op de eet Drank en spijzen zijn uiteraard aan de omstandigheden aangepast, zo liggen er houten planken op de eettafels om te voorkomen dat de warme borden de tafel doen smelten. Eveneens is er speciale aandacht voor de uitrusting voor de nacht. Op rendierhuiden slaapt u heerlijk warm in uw speciale winterslaapzak met thermokleding. Uiteraard zijn de toiletgelegenheden wel verwarmd.


In het 26e Jukkasjarvi ijshotel

Vanzelfsprekend smelt het hotel elk jaar. Jukkasjarvi maakt zich dan op voor het volgende jaar. Vanaf het voorjaar zijn noorderlicht reizen naar het ijshotel in Zweden dan ook niet mogelijk.

Wanneer noorderlicht zien in Zweden?

Wat voor de rest van Scandinavie geldt, geldt ook voor Zweeds Lapland. Van september tot aan april is het mogelijk het noorderlicht te zien. Wilt u weten of er in de periode dat u boekt noorderlicht voorspelt is? Maak gebruik van de noorderlicht voorspeller.

Zweden vakantie

Wilt u op vakantie naar het poollicht in Zweden? In Zweeds Lapland maakt u een goede kans tijdens een romantische avond in de sneeuw het noorderlicht te zien. Weten of er momenteel voordelige reisarrangementen naar het noorderlicht in Zweden beschikbaar zijn? Vergelijk de goedkoopste noorderlichtreizen die op dit moment beschikbaar zijn.