Noorderlicht zien op de Lofoten

Het noorderlicht zien op de Lofoten? De Lofoten zijn de meest populaire plaats voor noorderlicht cruises. Elk jaar gaan er voor noorderlichtliefhebbers vele cruises om, en vakanties naar de Lofoten.

Noorderlicht Lofoten

Voordelig op reis? Vakanties naar het hoge noorden zijn vaak het domein van gespecialiseerde reisorganisaties. Desondanks zijn deze reizen de laatste jaren voordeliger geworden. Gebruik ons overzicht goedkope noorderlichtreisbureau’s of bezoek hier onze nummer 1 noorderlicht touroperator.

Waar op de Lofoten is noorderlicht zichtbaar?

Het noorderlicht is in het seizoen op de gehele Lofoten zichtbaar. Mits het weer zich daarvoor leent uiteraard. Dat wil zeggen geen tot weinig bewolking.

noorderlicht lofoten

Tip: Controleer voor u boekt of er in de door u gewenste periode geen volle maan staat. Het noorderlicht is gevoelig voor lichtvervuiling, d.w.z. stads en straatverlichting. Een volle maan valt daar ook onder en kan de waarneembaarheid van de aurora bederven.

Vakantie Lofoten

De eilandengroep de Lofoten voor de kust van Noorwegen is met name bekend vanwege de traditioneel alom aanwezige visserij activiteit. Overal op de Lofoten ziet u dan ook de kenmerkende houten rekken waarop kabeljouw wordt gedroogd. De visserij vormt de belangrijkste economische peiler in de winter. In de zomer neemt het toerisme toe en komt het veel voor dat toeristen worden gehuisvest in authentieke vissershutten. In de winter worden de Lofoten op toeristisch vlak vaak bezocht door deelnemers aan noorderlichtcruises. Een bekend voorbeeld van zulke trips vormt de Hurtigruten, ook wel ‘s werelds mooiste zeereis genoemd.


Noorderlicht tijdens Hurtigruten cruise

De Lofoten zijn met het vasteland verbonden door middel van twee veerdiensten. Vanuit Bodø naar Røst, Værøy en Moskenesøy en van Skutvik naar Svolvær op het eiland Austvågøy.

Andere bezienswaardigheden op de Lofoten zijn onder andere het Lofotr Vikingmuseum in Borg. Dit is het grootste landhuis uit het viking era dat tot op vandaag is ontdekt. Heden ten dage is het landhuis van 83 meter lang herbouwd als een zogenaamd ‘levend museum’ waar u de sfeer uit mythische tijden zelf kunt proeven.

Wanneer noorderlicht op de Lofoten

De periode dat er op de Lofoten noorderlicht zichtbaar is wijkt niet af van de rest van Scandinavie. De aan te houden periode is tussen september en april. Het beste tijdstip per dag is doorgaans laat in de avond en vroeg in de nacht tussen 22:30 en 01:00.

Noorderlicht cruise Lofoten

De Lofoten kunt u verkennen op een mooie rondreis, met een huurauto, of als onderdeel van de Hurtigruten route. Rederij Hurtigruten vaart al honderd jaar de vrachtroute langs de Noorse kust over de noordkaap richting Kirkenes.

lofoten cruise hurtigruten

Tijdens de tocht langs de steile kliffen en door de poolcirkel kunt u walvissen, dolfijnen, zeevogels èn het noorderlicht zien. Waarvoor uiteraard een speciale wekservice geldt. Meer lezen over de Hurtigruten.

Bij de overnachting in Kirkenes is in de meeste gevallen een uitstapje naar het Kirkenes sneeuwhotel inbegrepen. Een aanrader is dan om aldaar een overnachting te boeken wanneer die niet standaard bij uw arrangement zit inbegrepen. Het noorderlicht zien vanaf een bed van ijs, warm gehouden door dikke rendiervellen is waarachtig een indrukwekkende ervaring.

Poollicht zien tijdens een trip naar de Lofoten eilanden in Noorwegen? De kans op een optimale noorderlicht ervaring is op de Lofoten erg groot. Voor de goedkoopste mogelijkheden naar de Lofoten gebruikt u de vergelijkpagina noorderlichtreizen.