Noorderlicht zien waar en wanneer

Het noorderlicht zien waar kan dat? In welke landen komt de aurora tevoorschijn? In de meer noordelijke extreme breedtegraden van onze aardbol geniet men het voorrecht van het noorderlicht. U zult dus een reisorganisatie moeten treffen die deze gebieden verkent.

Noorderlicht zien in Europa en VS

In uitzonderlijke gevallen is het noorderlicht zelfs in Nederland en België zichtbaar. In de regel moet u echter toch ongeveer tussen de 70e en 80e breedtegraad zitten.

noorderlicht landen

Noorderlicht waar zichtbaar?

Het noorderlicht zien is voornamelijk voorbehouden aan (noordelijke delen van) Zweden, Noorwegen en Finland (Fins Lapland), Ijsland en ook Spitsbergen, Canada en Alaska zijn locaties waar het noorderlicht zichtbaar is. Fairbanks in Alaska wordt beschouwd als de beste plek om het noorderlicht in de Verenigde Staten te zien. Ook in het uiterste noorden van Rusland (bijvoorbeeld Moermansk) is het poollicht in de winter te zien. De toeristische mogelijkheden naar Rusland zijn echter (nog) niet van dezelfde aard als in de Scandinavische landen, Ijsland en Canada.

Waar u gaat hangt van uw voorkeur af. Welke reisorganisatie, wanneer, welk type reis spelen mee. Uw budget ook. Bekijk het overzicht voordelige reisaanbieders of hier onze nummer 1 goedkope noorderlichtspecialist.

Noorderlicht landen

Het grootste overzicht van landen waar poollicht te zien is en de plaatsen ín die landen waar u dat het beste kunt doen. Op deze plaatsen is het licht vaak goed zichtbaar en is het tevens goed toeven. Lokale hotels en organisaties weten waarvoor u komt. Zij begrijpen als geen ander hoeveel indruk het noorderlicht maakt wanneer u het voor de eerste keer bewonderd. Men zal er alles aan doen om dit tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Finland
Ijsland
Lapland
Lofoten
Noorwegen
Zweden
Spitsbergen
Canada
Groenland
Alaska
Rusland

Beste tijdstip

Vakantie naar het noorderlicht in de planning? Het poollicht is in verband met de nachtelijke duisternis, of het gebrek daaraan, niet het hele jaar door goed zichtbaar. Reizen naar het noorderlicht gaan in principe voornamelijk in de periode van september tot april. In die periode wordt het rond de poolcirkel ‘s nachts donker genoeg om bij een onbewolkte hemel de aurora goed te kunnen zien. Hoewel het in die periode vrij vroeg donker wordt is het beste tijdstip tussen ongeveer 22:30 en 01:00.

Vakantie noorderlicht

Lapland, Noorwegen, Spitsbergen, al deze locaties zijn ‘s winters ijzig koud en niet altijd even gemakkelijk te bereiken. De gebieden in de poolcirkel zijn dus zeker niet niet de eerste de beste zonvakantie. Zorg dat u goed voorbereid aan uw reis begint zodat u alleen nog maar hoeft te genieten. Lees de stappen vooraf in ons complete poollicht vakantieplanner artikel.

noorderlicht zien

Reizen vergelijken naar het noorderlicht? De beste noorderlicht reisorganisaties uitgelicht. Voor de goedkoopste prijzen kunt u ook gebruik maken van onze reisvergelijker tool.