Scandinavie

In Scandinavie noorderlicht zien? Scandinavië is het rijk van trollen, elfen en ijskoningen. Van Vikingen en dondergoden. Het eeuwige winterrijk is gezegend met enkele schitterende natuurfenomenen. In de eerste plaats het noorderlicht, maar denk ook aan de poolnacht en de middernachtzon. Of de steile fjorden en indrukwekkende gletsjers. Voor een overzicht van alle landen in Scandinavië klik hier.

scandinavie noorderlicht rondreis

Noorderlicht in Scandinavië

In Scandinavie noorderlicht zien? Het geografische gebied Scandinavië is voor een groot gedeelte gezegend met de aurora. Wanneer de omstandigheden gunstig zijn is op het juiste tijdstip in Scandinavië goed te zien hoe het noorderlicht de hemel in een adembenemend kleurenspel hult.

Zelf het noorderlicht zien? Scandinavische landen spelen in op de vraag naar poollicht ervaringen van toeristen. Ontdek de reisorganisaties die voordelige Scandinaviëtrips hebben in dit overzicht of ga meteen hier naar onze huidige nr1 Scandinavië touroperator.

Geografisch, politiek & historisch Scandinavië

Geografisch genomen is Scandinavië het gebied van het Scandinavische schiereiland. Hieronder vallen eigenlijk alleen Noorwegen, Zweden en de noordelijke gebieden van Finland (Lapland). In politieke zin echter omvat Scandinavië Noorwegen, Zweden en Denemarken. Finland hoort er geografisch dus bij maar politiek niet en Denemarken andersom.

Historisch gezien echter valt onder Scandinavië alle landen die in vroeger tijden als ‘Norden’ werden aangemerkt. De Noordse gebieden. Letterlijk. In dit geval rekenen we tot Scandinavië Denemarken, Finland, Ijsland, Noorwegen en Zweden.

scandinavie noorwegen